Η Παραλία
Η Παραλία είναι παράλιο χωριό στο Δήμο Κατερίνης του Νομού Πιερίας . Η έδρα του δήμου ήταν στην Καλλιθέα. Βρίσκεται σε εύφορη περιοχή, κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου. Απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και ο κεντρικός ναός της είναι η Αγία Φωτεινή. Το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό, με 1.476 κατοίκους.
Ολυμπιακή Ακτή
Τα παράλια της Κατερίνης, η Ολυμπιακή Ακτή και η Παραλία Πιερίας είναι μοναδικά, καθώς προσφέρουν απέραντες ακτές με πλούσια φυσική ομορφιά, τουριστική υποδομή και κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Τα μοναδικά τοπία και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Ολόκληρη η ακτογραμμή είναι άμμος. .
Λεπτοκαρυά
Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραλιακή κωμόπολη, που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Δίου Ολύμπου . Βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου, κάτω από το όρος Όλυμπος. Το ομώνυμο Τοπικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό. Η ονομασία της προήλθε από τις φουντουκιές και την απόδοση στα ελληνικά της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ(φουντουκοχώρι). Ο κεντρικός ναός είναι ο Άγιος Νικόλαος και η απόσταση από την Κατερίνη είναι 26 χιλιόμετρα.
Νέοι Πόροι
Οι Νέοι Πόροι είναι παραθαλάσσιο χωριό της Πιερίας, με 691 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η ακτή τους είναι η νοτιότερη ακτή της Πιερίας, δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων και τον εκτεταμένο υδροβιότοπο, στο βόρειο τμήμα του Δέλτα του Πηνειού. Οι κάτοικοι του χωριού προέρχονται από τους Παλαιούς Πόρους, σήμερα παραδοσιακή τοποθεσία. Η παλαιά τοποθεσία του χωριού ονομαζόταν Τζέρτζιανη. Εκεί έγινε το 1822 η σφαγή των κατοίκων από τους Τούρκους την Ημέρα της Λαμπρής. Αυτούς τους κρέμασαν στον Πλαταμώνα. Σήμερα στο μέρος που βρισκόταν η Τζέτζιανη σώζονται λίγα μόνο ερείπια σπιτιών. H απόσταση των Νέων Πόρων από την Κατερίνη είναι 43 χιλιόμετρα. Οι Ν.Πόροι διαθέτουν ιατρείο, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου,πολιτιστικό σύλλογο,πολυτελή ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα δωμάτια σε μεγάλο αριθμό, μηχανήματα ΑΤΜ, κοινοτικό κατάστημα, μονοθέσιο νηπιαγωγείο και τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Τα παιδιά των Πόρων πηγαίνουν στο Γυμνάσιο του γειτονικού Πλαταμώνα και στο Λύκειο της Λεπτοκαρυάς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, στους Παλαιούς Πόρους και στη θέση Παλιοχώρι, σε υψόμετρο 1.300 μ. στο βόρειο τμήμα του Δέλτα του Πηνειού
Πλαταμών
Ο Πλαταμών είναι δημοτικό διαμέρισμα και και οικισμός του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Βρίσκεται στο Νομό Πιερίας, στο νότιο άκρο του, στους πρόποδες του Ολύμπου . Συνορεύει βόρεια με τον Νέο Παντελεήμονα και νότια με τους Νέους Πόρους Η αρχική ονομασία της πόλης στην αρχαιότητα ήταν Ηράκλειο ή Ηράκλεια. Η μετέπειτα ιστορία του Πλαταμώνα ταυτίζεται με το περίφημο κάστρο του. Απέχει 38 km από την Κατερίνη και 54 km από την Λάρισα. διαμένων εν Θεσσαλονίκη πιστοποιούν ότι η σημειωθείσα αργοπορία του διά τον Κίτρον και Βενετίαν κατευθυνόμενου πλοίου προήλθεν από τον φόβον των Πιζάνων πειρατών. Το πιστοποιητικόν συνεπλήρωσε και επεκύρωσεν ο εν Πλαταινέα διάκονος και νοτάριος Μάρκος Γριλιόνι”.